Zonnepanelen

uit Alblasserdam

In drie eenvoudige stappen kunt u uw bedrijfspand uitrusten met hoogwaardige zonnepanelen met gegarandeerde rendementen. Ons team staat klaar om u deskundig advies te bieden en te zorgen voor een naadloze implementatie. Benut nu de kracht van zonne-energie voor uw onderneming.

Schouw op locatie

Na ontvangst van uw aanvraag garanderen wij dat ons team, op werkdagen, binnen 24 uur contact met u opneemt om een afspraak ter plaatse te plannen. Gezien elk dak uniek is, zullen we de specifieke mogelijkheden voor uw situatie uitvoerig bespreken. Na goedkeuring van de offerte, neemt onze planning contact met u op om een datum voor de uitvoering vast te stellen.

Subsidie en regelingen

Wij ondersteunen u bij het benutten van de SDE++ regeling door het bieden van op maat gemaakte zonne-energieoplossingen. Wij adviseren u graag over hoe zonne-energie kan bijdragen aan de duurzame en financiële doelstellingen van uw organisatie.

Service & garantie

Nadat alles netjes is geïnstalleerd zorgen wij ervoor dat u bij alle instanties bent aangemeld. Nu bent u eigenaar van kwaliteitspanelen met een productgarantie van minimaal 10 jaar en een vermogensgarantie van 25 tot 30 jaar!

Onze tevreden ondernemers

aan het woord

Bakkerij Voordijk uit Ridderkerk heeft onlangs een grote stap gezet in de richting van duurzaamheid door maar liefst 2000...

194 zonnepanelen in samenwerking met Barth Installatietechniek.

"Frans Zoeteman, directeur van LivingSun, heeft tijdens een extra Algemene Ledenvergadering een duidelijke uiteenzetting van zijn bedrijf, de werking en toepassing van de zonnepanelen installatie, samenwerking met Barth Installatietechniek en de Scope12 keuring geven. De aanleg van 194 zonnepanelen op het dak inclusief de aanpassing en/of installatie van de nieuwe meterkasten door Barth Installatietechniek is als 'individueel maatwerk' volgens planning verlopen. Kortom, professioneel met een eerlijk advies en fijne samenwerking."

J.A. Jongeneel

Onlangs hebben we bij Peekstok Machining & Construction 990 zonnepanelen mogen leggen...

Vandaag ontvingen we de officiële opdracht voor het leveren en installeren van 194 zonnepanelen van VVE...

Waarom kiest u voor zonnepanelen van LivingSun?

Met onze persoonlijke aanpak en service gaan we nét een stapje verder. Van advies tot plaatsing en daarna, u kunt op ons rekenen.

 • Alleen Tier 1-zonnepanelen
  De organisatie Bloomberg certificeert fabrikanten van zonnepanelen. Krijgen zij het stempel ‘Tier 1’? Dan betekent dat voor u zekerheid over de hoge kwaliteit van de panelen: minimale storingen en maximale opbrengsten.
 • Geruisloze implementatie
  U en uw personeel merken het nauwelijks wanneer wij uw energiesysteem implementeren. Wij zorgen voor een naadloze overgang. Zo blijft uw bedrijf draaien en mist u geen minuut productie.
 • Het maximale uit uw panelen
  Hoe slimmer u omgaat met de energieopwekking van uw zonnepanelen, hoe sneller u uw investering terugverdient. Daarom helpen we u graag met het opzetten van een Energie Management Systeem (EMS).

Uw betrouwbare leverancier

uit de regio Alblasserdam

Bij LivingSun willen we dat u ook kunt profiteren van de zon. Wij helpen ondernemingen op het gebied van zonne-energie. Doordat we de regio en de mensen kennen zorgen we voor een prettig proces, waarbij u in een korte tijd rendement uit topkwaliteit zonnepanelen kunt halen.

Daarnaast combineren we zonnepanelen met andere producten, zoals laadpalen en zakelijke batterijen, voor een duurzame totaaloplossing.

Een vrijblijvende offerte

binnen 1 werkdag

Aan de hand van de gegevens die u invult kunnen wij binnen één werkdag een offerte opsturen. Dit is geheel vrijblijvend en op onze kosten. Wacht daarom niet langer en ervaar wat wij voor u kunnen betekenen!

Zakelijke zonnepanelen

uit Alblasserdam

 • Alleen Tier 1-kwaliteit zonnepanelen
 • SDE++-subsidie & belastingvoordeel
 • Binnen één werkdag reactie
Adres(Vereist)

Meer dan 100 bedrijven gingen u voor

Veelgestelde vragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik zakelijk nodig?

Hierover adviseren we u graag persoonlijk, in een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Want voor een antwoord waar u iets aan heeft, moeten we weten wat uw energiebehoeftes zijn.

Maak daarom een afspraak. Dan staan we snel bij u op de stoep.

Ik ben zzp’er. Kan ik zonnepanelen dan beter zakelijk of privé kopen?

Voor uw privéwoning schaft u altijd uw zonnepanelen privé aan. Zakelijk aanschaffen heeft dan geen enkel nut, ook niet bij de Belastingdienst.

Goed om te weten: als particulier betaalt u sowieso geen btw over de zonnepanelen. En profiteert u uiteraard nog van de salderingsregeling.

Geldt salderen ook voor zonnepanelen die ik zakelijk geplaatst heb?

Ja, maar alléén als u een kleinverbruiker bent: dan mag uw bedrijfsaansluiting maximaal 3×80 Ampère bedragen.

Bent u grootverbruiker? Dan kunt SDE++-subsidie aanvragen over de opbrengsten van uw zonnepanelen.

Voordelen van zonnepanelen op uw bedrijf

Dit zijn de 3 belangrijkste redenen om zonnepanelen zakelijk aan te schaffen:

 • U verduurzaamt uw bedrijf
  Daarmee geeft u een mooi visitekaartje af aan de buitenwereld.
 • U profiteert van subsidie en belastingvoordeel
  Want zoals u wel weet: de overheid stimuleert duurzaamheid.
 • U verdient uw investering terug
  Hoe slimmer u omgaat met de opgewekte stroom, hoe sneller.
zonnepanelen kopen

SDE++-subsidie

Op dit moment loopt er één zakelijke subsidie voor zonnepanelen: de SDE++ (Stimulering Duurzame Energieproductie & Klimaattransitie).

Bij deze subsidie betaalt de overheid u het verschil terug tussen uw energiekosten en de energie die u teruglevert. De SDE++ krijgt u meerdere jaren.

Let op: u komt alleen met een grootverbruik-aansluiting (groter dan 3x80A) in aanmerking voor de SDE++. Daarnaast moet u veel documenten voorbereiden voor de aanvraag. Een deel daarvan leveren wij voor u aan.

Bent u kleinverbruiker? Dan geldt voor u dezelfde salderingsregeling als voor particulieren.

Belastingvoordeel

U geniet veel zakelijk voordeel van uw zonnepanelen bij de Belastingdienst. Hier kunt u alvast op rekenen:

 • Btw terugvragen: zakelijk betaalt u 21% btw over uw zonnepanelen. Dat geld vraagt u uiteraard terug bij uw btw-aangifte.
 • Zonnepanelen afschrijven: u schrijft uw zonnepanelen over een periode van 20 jaar af. Zo betaalt u minder winstbelasting.
 • Allerlei aftrekposten: u mag uw investering in zonnepanelen aftrekken via de EIA, KIA, MIA en VAMIL. Dat scheelt gigantisch bij uw aangifte.

U mag ons hier van alles over vragen tijdens het adviesgesprek. Maar overleg vooral met uw boekhouder. Die kan hiervan een prachtige rekensom maken voor u.

Snelle terugverdientijd

Hoe meer stroom u zelf opwekt, hoe meer kosten u bespaart. En teruglevering kan ook geld opbrengen, al dan niet via de SDE++-subsidie.

Maar tegenwoordig hebben we te maken met variabele energietarieven. Dan kan stroom terugleveren u ook geld kosten. Daarom is het zaak hier slim mee om te gaan.

Wij helpen u hierbij, met een Energie Management Systeem (EMS). Zo krijgt u grip op uw energiehuishouding. Met als resultaat dat u uw investering sneller terugverdient.

Persoonlijk advies

binnen 1 week

Wat leveren zonnepanelen u zakelijk op? Een cruciale vraag. Want verduurzaming is prachtig. Maar u wilt dat uw investering ook rendement oplevert.

Maak daarom een afspraak. Dan zitten we binnen één week bij u aan tafel voor een persoonlijk advies.

Vrijblijvend adviesgesprek